GroenLinks thema-café: Doetinchem op weg naar een circulaire economie

Wat is bereikt, wat zijn de plannen en is dat wel genoeg?

Het klimaatverdrag van Parijs vraagt een inzet van alle landen dus ook van Nederland. Politiek, bedrijfsleven en burgers zullen hun gedrag aan moeten passen om ervoor te zorgen dat de temperatuur op aarde niet teveel verder stijgt. Ook grondstoffen raken op en dat betekent minder gebruik en meer hergebruik van deze stoffen. Samengevat we moeten op weg naar een economie die zoveel mogelijk energieneutraal is en zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen gebruikt: een circulaire economie. Dat vereist maatregelen op wereldniveau, op landelijk niveau, maar moet ook in de gemeentes plaatsvinden.

Daarom, als opmaat voor de raadsverkiezingen van 21 maart aanstaande: 
Een discussieavond met medewerking van Hans Dales van de werkgroep “Duurzaamheid in Doetinchem” (DUID) van de ondernemersvereniging IG&D, Frans Langeveld, wethouder in Doetinchem, Lies Visscher van de stichting “Leven met de aarde” en John Westerdiep van de GroenLinks gemeenteraadsfractie.

Na de pauze krijgt u alle gelegenheid met de inleiders te discussiëren en uw mening kenbaar te maken.

Plaats: Anna Hoeve, Holterweg 138, 7003 DR Doetinchem

Datum: dinsdag 27 februari 2018

Tijd: start 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Entree: gratis en u krijgt er een kopje koffie/thee bij!

 

 

GroenLinks Doetinchem staat voor een sociale groene en open gemeente Doetinchem. Lees meer over de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart!

Locatie

Holterweg 138
7003 DR Doetinchem
Nederland