Karen Kamps

Fractievoorzitter

Ik vind de Achterhoek één van de mooiste plekken van Nederland en Doetinchem een heel prettige gemeente. Ik kom uit de jeugdzorg en heb veel gewerkt met gezinnen met gecompliceerde problemen. Daarvoor werkte ik bij het Instituut voor Zorg en Welzijn en deed ik onderzoek naar het betrekken van bewoners bij het verbeteren van de kwaliteit van de eigen buurt.

 

Sinds ik in Doetinchem woon, doe ik vrijwilligerswerk. Ik heb mensen die rond de armoedegrens leven, geholpen met het aanvragen van voorzieningen om hun inkomsten te verbeteren. Ik heb schooldebatten voor leerlingen van de basisschool georganiseerd en ben initiatiefnemer van de Energieke School, een duurzaamheidsproject voor alle basisscholen. Sinds een tijdje heb ik een leer- en ervaringsplek bij een lokale zorgorganisatie voor ouderen, om te leren wat de veranderingen in de wmo voor hen betekenen. Sinds kort ben ik bestuurslid van Jongeren Opvang Doetinchem.

 

Raadswerk is voor mij niet iets wat uitsluitend binnen de muren van het gemeentehuis plaatsvindt. Het contact met mensen is voor mij heel belangrijk. Als ik gekozen wordt dan wil ik open en makkelijk benaderbaar zijn voor iedereen. Ik blijf dan ook vrijwilligerswerk doen.

 

Het mag geen verschil uitmaken waar je wieg, of dat van je ouders heeft gestaan. Diversiteit is een feit. We moeten ons allemaal kunnen identificeren met onze gemeente en we hebben allemaal het recht om deze mee vorm te geven. Cultuur is niet gelijk aan etniciteit. Het gaat om de keuze, of je een positieve bijdrage wilt leveren aan de plaats waar je woont.

 

Met GroenLinks wil ik me inzetten voor een groene gemeente, waarin we biodiversiteit, duurzame energie en circulaire economie stimuleren. Welvaart eerlijk verdeeld wordt en armoede en schuldproblemen worden aangepakt. Goede zorg, die toegankelijk en betaalbaar is voor jong en oud.