Tussen het heerlijk avondje van Sinterklaas en de gezellige lichtjes van Kerstmis organiseert GroenLinks Doetinchem wederom een Politiek Café. Hiervoor willen wij jullie graag uitnodigen.

Locatie: Anna Hoeve , Holterweg 138 in Doetinchem

Datum en tijd: dinsdag 11 december 2018 van 20.00 uur tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur

Toegang en een kopje koffie of thee zijn gratis

Het thema van dit café zal deze keer draaien om de energietransitie. De avond wordt ingeleid door Thijs de la Court, voorzitter van het programma Wijk van de Toekomst van het Gelders Energieakkoord. Vooraf wordt er een korte film getoond over de start van de aanpak van de energietransitie in een wijk in Nijmegen.

Ook de gemeente Doetinchem is ambitieus op het gebied van duurzaamheid en energie met haar streven om in 2030 energie neutraal te zijn in de gebouwde omgeving.

Dat betekent dat zo’n 25.000 woningen energie neutraal gemaakt moeten worden. Per woning zullen de kosten van deze energietransitie tussen €30 en €50.000 liggen.

 

Voor de pauze besteden we geval aandacht aan de volgende vier aspecten van de energietransitie:

  1. Hoe zorgen we ervoor dat het inkomen van een bewoner geen belemmering vormt om zijn woning energie neutraal te maken.
  2. Wordt de toekomstige energieleverantie overgelaten aan de markt, de gemeenschap (bijvoorbeeld in coöperaties) of de overheid?

  3. Hoe pakken we de organisatie van de energietransitie aan? Is dat een taak van de gemeenschap, de politiek of de markt?

  4. Hoe betrekken we bewoners bij het energie neutraal maken van hun huizen?

 

Na de pauze gaan we interactief aan de slag in subgroepen. Iedere groep gaat over één van deze bovenstaande aspecten in gesprek aan de hand van een aantal vooropgestelde vragen onder leiding van een voorzitter. Aan het einde van de avond presenteren de voorzitters de drie belangrijkste aanbevelingen van hun groep.

Zoals gewoonlijk is na de afsluiting van de avond rond 22.00 uur nog de gelegenheid om na te praten, met elkaar en met de aanwezige raadsleden, wethouder en bestuursleden van GroenLinks Doetinchem.

Kom naar het GroenLinks Politiek Café en doe mee, praat mee en denk mee over dit belangrijke onderwerp.