Nieuws

GroenLinks: Alleen door meer actie en samenwerking is Doetinchem in 2030 energieneutraal

“Gelderse gemeenten hebben ambitieuze klimaatdoelen, maar dragen nog te weinig bij aan de volledige omschakeling naar duurzame energie. Veel meer actie is nodig om in 2030 energieneutraal te zijn.” Dat is de boodschap van het bericht van Omroep Gelderland. GroenLinks Doetinchem ziet dat er de afgelopen periode veel is gerealiseerd op het gebied van de energietransitie, maar sluit zich aan bij de oproep tot meer actie en nodigt uit voor een gesprek.

Lees verder

Maak kennis met lijsttrekker Karen Kamps

Karen Kamps GroenLinks Doetinchem

Op 21 maart gaat de gemeente Doetinchem naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Op die dag bepaal jij in wat voor gemeente jij wilt leven. Met Karen Kamps als lijsttrekker voor GroenLinks in Doetinchem willen wij verder werken aan een sociale groene en open gemeente Doetinchem. Op 21 maart kunnen we samen de gemeente Doetinchem veranderen. In februari verscheen een interview geschreven met Karen Kamps in Stad Doetinchem. Geschreven door Bert Vinkenborg.

Lees verder

Wat heeft GroenLinks bereikt in de periode 2014-2018?

Raadslid John Westerdiep en wethouder Frans Langeveld

Op 21 maart gaat de gemeente Doetinchem naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Op die dag bepaal jij in wat voor gemeente jij wilt leven. Met Karen Kamps als lijsttrekker voor GroenLinks in Doetinchem willen wij verder werken aan een sociale groene en open gemeente Doetinchem. Op 21 maart kunnen we samen de gemeente Doetinchem veranderen. GroenLinks is uniek in de verbinding tussen sociaal en duurzaam. We willen een andere samenleving. Open en toegankelijk voor iedereen. Gezond, eerlijk en met oog voor elkaar. We zetten de eerste stappen door de deelname in het huidige college met onze wethouder Frans Langeveld. We blikken terug op de afgelopen vier jaar.

Lees verder

Verbetering gezondheid en woon- en leefkwaliteit

Tijdens de raadsvergadering van 22 februari heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met een voorstel voor de aankoop van een agrarisch perceel aan de Slagenweg 2 in Wehl. Door dit perceel te kopen kan de ondernemer deelnemen aan een landelijke regeling om zijn agrarisch bedrijf te beëindigen. Het beëindigen van dit bedrijf met zo’n 7000 varkens zorgt voor een afname van geuroverlast in de directe omgeving en nabij gelegen wijken De Huet en Dichteren. De aangekochte grond zal voor de ontwikkeling van wandelpaden en natuur worden gebruikt. 

Lees verder

Motie Eerlijk Kinderpardon aangenomen

Tijdens de raadvergadering van 22 februari werd een motie van GroenLinks in stemming gebracht. Het gaat om een dringend pleidooi aan het nieuwe kabinet nodig om de procedure van het Kinderpardon te versoepelen. De meerderheid van de raad stemde voor onze motie, alleen het CDA, de SGP/CU en de VVD stemden tegen.

Lees verder

Pagina's