Het afdelingsbestuur is onmisbaar voor een goed functionerende afdeling. Omdat onze afdeling uit meerdere gemeenten bestaat, is het fijn om bestuursleden uit die verschillende gemeenten te hebben. Als bestuur ben je onder andere het eerste aanspreekpunt voor de leden en breng je leden met elkaar in contact en met de lokale GroenLinks fractie(s). Ook coördineer je acties rondom alle verkiezingen of (actuele) maatschappelijke thema’s. Je onderhoudt het contact met de lokale fractie(s) en ondersteunt hen waar nodig.

Verder is het bestuur verantwoordelijk voor de organisatie van ledenvergaderingen waarin leden o.a. de mogelijkheid krijgen mede het beleid van de afdeling te bepalen, het gemeentelijk verkiezingsprogramma vast te stellen en de kandidatenlijst voor de raad vast te stellen. Ook verzorgt het bestuur minimaal elk kwartaal een themacafé; deels om informatie bij leden en inwoners op te halen en deels om de partij en haar standpunten bij het publiek bekend te maken. De organisatie daarvan is gedelegeerd aan een werkgroep. Tot slot beheert het bestuur de financiën van de afdeling. Kortom: je bestuurt, inspireert, brengt je ideeën mee en maakt mensen enthousiast.

De afdeling GroenLinks Doetinchem en omstreken (Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland) heeft momenteel 145 leden. We hebben twee raadsleden in de gemeenteraad van Doetinchem. In Oude IJsselstreek zijn een paar leden actief. In Montferland hopen we nog voor de verkiezingen van 2026 een groep leden actief te krijgen. Doel is om in 2026 in alle drie de gemeenten mee te kunnen doen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Heb jij zin in GroenLinks? Wil je actief meedoen? Laat het ons weten!

Mail ons: bestuur@groenlinksdoetinchem.nl